Hvordan finne det riktige intermitterende katetret

Da Cauda Equina-syndromet førte til at hun ble inkontinent, slet Anita med å finne det perfekte katetret som ville fungere med kroppen hennes og tillate henne å leve livet sitt til det fulle.

Finn ut hvordan Anita fant et intermitterende kateter som hjalp henne med å få livet sitt tilbake.

Jeg heter Anita og bor i Storbritannia. For 13 år siden falt jeg på gulvet på en restaurant mens jeg spiste middag med mannen min og våre fire gutter. Bena mine sluttet å fungere. Mannen min tok meg til sykehuset hvor en MR-skanning viste en platekompresjon i ryggraden min. Da fikk jeg diagnosen Cauda Equina Syndromet. Etter seks operasjoner og et to-ukers langt opphold på sykehuset hadde jeg blitt inkontinent i en alder av 39 år.

På den tiden jobbet jeg på en intensivavdeling og var leder for et team med sykepleiere. Så da jeg ble fortalt at jeg måtte bruke intermitterende kateterisering (IC) for å tømme blæren, bekymret det meg ikke så mye fordi jeg visste at jeg kunne håndtere det. Jeg hadde imidlertid ingen anelse om hvor vanskelig det ville være å finne det perfekte kateteret som passet til kroppen min.

Sliter med å finne det riktige intermitterende katetret

Før jeg forlot sykehuset lærte min nydelige sykepleier meg å selvkateterisere ved hjelp av et speil og de rene fingrene mine for å finne riktig sted (som forresten føles ut som en grop!). Så ble jeg sendt hjem med bare to produkter jeg kunne prøve: ett kort kateter og ett langt. Frustrerende nok var ingen av dem riktig for meg. Jeg slet med å sette de inn og det endte med at jeg måtte selvkateterisere åtte ganger om dagen. Dette hadde stor innvirkning på livet mitt og begynte å kontrollere hva jeg kunne og ikke kunne gjøre. For eksempel kunne jeg ikke lenger se på min yngre sønn spille fotballkamper. Jeg hadde absolutt ikke lyst til å fikle med katetret ute på en gjørmete fotballbane. Selv bruken av offentlige toaletter var forbundet med visse vanskeligheter.

Etter en ny operasjonsrunde fikk jeg katetre med samleposer i håp om at det skulle hjelpe. Men jeg fant ut at de bare fylte seg opp og falt av, og lekket urin overalt selv med en forsegling. Motesansen min gikk nesten rett i vasken, og svarte bukser ble en integrert del av garderoben min siden de skjulte alle potensielle lekkasjer. Infeksjon var en annen utfordring, sannsynligvis på grunn av konstant overberøring når jeg slet med katetrene. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har hatt en urinveisinfeksjon (UVI). Situasjonen begynte å bli desperat!

Endelig fant jeg den rette løsningen

I fjor oppdaget jeg Hollister gjennom en Facebook-gruppe for pasientstøtte. Det forandret livet mitt. Hollister hadde et så bredt utvalg av RIK-produkter med forskjellige kateterlengder og fleksibilitetsnivåer å velge mellom, samt berøringsfrie produkter som passer diskret i vesken. Min lettelse var enorm!

For øyeblikket prøver jeg med glede ut alle produktene de har. Det er virkelig fantastisk å kunne finne mer enn ett kateter som fungerer for meg. Akkurat nå elsker jeg deres Infyna Chic kateter. Det ser så vakkert ut i det rosa etuiet; du ville aldri ha trodd at det var et medisinsk utstyr. Jeg har ekstra i håndvesken og i bilen min for nødstilfeller. Det tok meg år å komme dit jeg er nå, og jeg er veldig takknemlig for å få livet mitt tilbake. Jeg føler meg komfortabel når jeg bruker Hollister-produkter. De er glatte og fuktige, og jeg synes de er så raske og enkle å bruke at jeg ikke engang trenger et speil. Å ha et kateter som fungerer perfekt med kroppsform og størrelse gjør hele forskjellen.

Tilbake til å leve livet mitt

Jeg trenger ikke engang tenke på katereriseringen, og det er nok like greit siden jeg har hendene fulle med å passe på barnebarna mine, for ikke å nevne at jeg endelig er tilbake og ser sønnen min spille fotball på den gjørmete banen. Nå som jeg endelig har produkter jeg kan stole på, kan jeg begynne å planlegge jordomseiling på cruise!

 


Vurderingene, uttalelsene og meningene som presenteres, gjelder for personen som er avbildet. Disse vurderingene gjenspeiler den enkeltes opplevelse, men de nøyaktige resultatene og opplevelsene vil være unike og individuelle for hver enkelt.

Før bruk, sørg for å lese bruksanvisningen for informasjon om formålet, kontraindikasjoner, advarsler, forholdsregler og instruksjoner.

Hollister og Infyna Chic er varemerker tilhørende Hollister Incorporated. ©2022 Hollister Incorporated.

Tilgjengelig på blå resept.

Ikke alle produkter er CE-merket