Mekaniske hjelpemidler for erektil dysfunksjon

Å kunne få og opprettholde en ereksjon kan være et problem for menn med ryggmargsskader. Den gode nyheten er at det finnes flere alternativer som kan hjelpe, inkludert mekaniske hjelpemidler.

Mechanical Aids for Erectile Dysfunction

Få nyttig informasjon om hjelpemidler mot erektil dysfunksjon

Den hyppigste seksuelle lidelsen hos menn med ryggmargsskade er erektil dysfunksjon (ED). Dette betyr at mannen ikke er i stand til å oppnå ereksjon eller ikke er i stand til å holde den lenge nok til å fullføre samleie. Hvis du har ED, er ikke orale eller injiserbare legemidler de eneste alternativene. Du kan kanskje bruke mekaniske hjelpemidler til å behandle ED på en vellykket måte, og til å få og opprettholde sunne ereksjoner. Under finner du noen eksempler på hva som finnes der ute.

De mekaniske alternativene

Vakuumpumpe og penisring:

  • Denne metoden innebærer å sette en plastsylinder over penis. En batteridrevet eller manuelt betjent pumpe koblet til sylinderen danner et vakuum som får blod til å strømme inn i penis. Den sveller opp, og etter noen minutter vil du få ereksjon.
  • Når du har fått ereksjon, skyver du et elastisk bånd (noen ganger kalt en penisring) over penis opp til roten. Deretter fjerner du sylinderen.
  • For å unngå skade på blodårene skal du ikke la båndet sitte på i mer enn 30 minutter
  • Det er viktig å lære hvordan du bruker dette hjelpemiddelet trygt og riktig, så pass på å rådføre deg med helsepersonell


Penisimplantater:

  • Hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke virker, kan en protese implanteres kirurgisk i penis
  • Det finnes flere typer proteser. To vanlige alternativer er et oppblåsbart system og et stangimplantat.
  • Med et oppblåsbart system klemmer du ganske enkelt på en kirurgisk implantert pumpeenhet som blåser opp protesen inne i penis. Dette muliggjør raske ereksjoner på kommando.
  • En stavimplantatprotese holder penis relativt fast hele tiden, men kan være bøyelig eller halvstiv for å la deg justere for komfort


Hva er riktig for deg?

Disse er alternativer til ED-legemidler, og av og til trengs det eksperimentering for å finne det beste mekaniske hjelpemiddelet. Du bør alltid få godkjenning og veiledning fra helsepersonell før du bruker noen av dem. Og hvis du bestemmer deg for et penisimplantat, må du sørge for å drøfte eventuelle risikoer – inkludert risiko for infeksjon – med legen.