Oppdatert informasjon relatert til Covid-19 Les mer

Misforståelser om hudkomplikasjoner

Noen av elementene som regnes som en selvfølge når det kommer til pleie av stomien, er faktisk misforståelser. La oss avklare noen av dem.

 

Misforståelse # 1 - Peristomale hudkomplikasjoner forventes

Virkelighet: Selv om det er sant at hudkomplikasjoner rundt stomien forekommer hos mange mennesker, bør de ikke gjøre det. Hvis dette skjer, kan det være forårsaket av en hudplate som ikke er godt nok tilpasset eller for hyppig utskifting av hudplaten. Se hvordan syklusen med usunn hud utvikler seg.

Misforståelse # 2 - Kløe i huden ser alltid rød eller betent ut.

Virkelighet: Mange mennesker som lever med stomi opplever kløe samtidig som huden rundt stomien ser frisk ut. Mange stomisykepleiere har også sett dette hos pasientene. La oss se hva de sa i spørreundersøkelsen om peristomal kløe.

Misforståelse # 3 - Alt handler om passformen til hudplaten

Virkelighet: Hudplatens passform og sammensetning går hånd i hånd. Posesystemet ditt vil ikke opprettholde en god tetning uten riktig passform. Uten riktig sammensetning kan huden rundt stomien din være i fare for komplikasjoner. Finn ut hvordan riktig passform og sammensetning fungerer sammen.

Misforståelse # 4 - Alle hudplater er like

Virkelighet: Den nylige ADVOCATE-studien sammenlignet CeraPlus™ hudplate tilsatt ceramid med Remois Technology* opp mot en hudplate uten ceramid. Personer som bruker CeraPlus™ hudplate, har sett flere positive resultater på viktige områder. Mer om resultatene av ADVOCATE-studien.

Misforståelse # 5 - Alle hudplater er like skadelige for huden

Virkelighet: I en nylig studie der CeraPlus™ huplaten ble sammenlignet med hudplater fra andre selskaper, var CeraPlus™ hudplaten bedre til å opprettholde sunn hud. Lær mer om resultatene av denne studien.

Hvordan hudkvalitet påvirker livskvaliteten

Rød, irritert hud eller kløe i huden rundt stomien gjør det vanskelig å holde et posesystem på plass. Det kan bety høyere produktbruk og høyere kostnader. Det kan også bety at du bruker mindre tid på å leve livet fullt ut. Lær mer om livskvalitetsproblemer knyttet til hud rundt stomien.

Se videoen

 

Hvor stor prosentandel av alle mennesker opplever kløe i huden rundt stomien?


Bli med på undersøkelsen vår

Tilpasset støtte for deg

Registrer deg for Hollister tjenester for GRATIS dedikert stomistøtte så lenge du trenger, uavhengig av merkevaren du bruker.

Har du spørsmål?

Vi har satt sammen en liste med ofte stilte spørsmål, og en ordliste slik at du kan komme i gang.

Utvalgte produkter

Conform 2™ -hudplate

Soft konveks CeraPlus™ -plate

Moderma Flex™ endels urostomipose

Soft Konveks CeraPlus™ endels urostomipose

Adapt CeraRing™

Tetningsring med ceramid.

Remois-Logo_50x44

*Remois er en teknologi fra Alcare, Co., Ltd.