Ha det bra med selvhjelp

Tips for å ta godt vare på deg selv.

 

Små tiltak kan bety utrolig mye.

Vær positiv
Finn en sunn balanse mellom å holde deg informert og å begrense den daglige bruken av sosiale medier og nyhetsoppdateringer. Hvis du overbelaster hjernen, får du for mye adrenalin.

Vær aktiv
Forbrenn det ekstra adrenalinet som utskilles på grunn av engstelse ved å mosjonere, helst utendørs. Hvis du mosjonerer inne, kan du prøve en treningsvideo eller ganske enkelt rydde i huset.

Hold kontakt
Ring til en venn eller et familiemedlem som kjenner deg virkelig godt, og som kan lytte og forsikre deg om at det du føler, er normalt.

Vær fokusert
Unngå grunn og rask pust, slik at du sender beskjed til kroppen om at alt er bra, og at du ikke trenger mer adrenalin. Pust inn mot, pust ut frykt!

 


Disse selvhjelpstipsene kommer fra Sue Lennon, en respektert sykepleier, terapeut, lærer og coach med nærmere tre tiårs erfaring innen kreftpleie, inkludert pleie innen urologi og stomi. Hun er svært opptatt av kommunikasjonen mellom pleier og pasient og å forstå "opplevd erfaring med sykdom" for å kunne gi oppriktig holistisk pleie. Hun holder ofte foredrag på internasjonale seminarer og konferanser.