Slik får du nettbasert støtte når det gjelder stomi i forbindelse med COVID-19

 

Mens det er iverksatt tiltak for sosial distanse kan det hende du trenger tilgang til støtte for fysisk og psykisk velbefinnende. Hvis du ser etter lokal støtte eller lokale ressurser, vet sannsynligvis helsepersonellet som behandler deg, hvilke muligheter som finnes der du bor.

Grupper på nettet gir mulighet til å ha kontakt med personer som forstår hvordan det er å leve med stomi. Mange finner det nyttig å ha kontakt med personer for å dele tips og dra nytte av andres erfaringer.

Stomistøttegrupper, pasientforeninger og forumer er ofte nyttige for å få støtte fra personer i samme situasjon.

Ideelle organisasjoner og foreninger

Mange ideelle organisasjoner og stiftelser gir støtte når det gjelder stomi. Her er noen få:

Purple Wings Charity
Purple Wings er en skreddersydd tjeneste som gir bidrag til personer med stomi for at de skal få tilbake selvtilliten.

Crohn's & Colitis UK
Denne ideelle organisasjonen gir konfidensiell støtte og råd til personer som har Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Det er den største i sitt slag i Storbritannia og Nord-Irland og gir informasjon til alle, inkludert venner, familiemedlemmer helsepersonell og arbeidsgivere.

Andre foreninger:

 

Du kan gå inn på NHS-portalen for å finne støttegrupper i ditt lokalområde.


Facebook-grupper

Colostomy UK Support
Colostomy UKs Facebook-støttegruppe har vært aktiv siden 2012. Der tilbys veiledning til stomipasienter og deres familier, venner og omsorgspersoner. Dette er en privat gruppe (omtrent 8500 medlemmer), og du må bli godkjent for å få tilgang. Når du først er godkjent, kan du dele dine tanker og lese om andre personers erfaringer med stomi. 24-timers stomihjelpetelefon er tilgjengelig Klikk her for å finne ut mer

Colostomy and Stoma Support
Denne støttegruppen deler erfaringer med å leve med kolostomi, ileostomi og urostomi. Nye medlemmer oppmuntres til å delta i diskusjonen når de er godkjent.

The Real Ostomy Support Group
ROSG er et sted for alt som har med stomi å gjøre. Medlemmer kan fritt be om råd. Hvis gruppens administratorer ikke kan hjelpe, kan de sette deg i forbindelse med noen som kan. Gruppen beskriver seg selv slik med stolthet: "Vi er her for deg for å snakke med deg, bli venner med deg og støtte deg og la deg klage og snakke i vei når du føler for det." Det er lurt å lese gjennom gruppens regler før du publiserer noe. For eksempel er eksplisitte fotografier bare tillatt i kommentarene.

Stoma and Ostomy Support Group
Gruppen har nesten 8000 medlemmer som gir hjelp, råd og moralsk støtte til personer som lever med stomi og stomirelaterte problemer. De dekker feltene ileostomi, urostomi, kolostomi, J-pose, jejunostomi, nefrostomi, brokk, fistler og reverseringer. Som mange andre grupper er denne privat, og din forespørsel om å delta vil bli godkjent når du har svart på noen enkle spørsmål.

Andre Facebook-grupper:


Forumer

Hvis du ikke bruker sosiale medier, eller hvis du foretrekker å delta i en stomigruppe utenfor profilen din, er forumer et fint alternativ.

Dette er en liste over noen av de mest aktive forumene/trådene:


Mer informasjon

Det finnes verdifull veiledning og informasjon om stomipleie i Hollisters læringssenter for stomi.