Oppdatert informasjon relatert til Covid-19 Les mer

Historier fra virkeligheten

Hollister Continence Care er forpliktet til mennesker og til å hjelpe dem å styrke sine liv. Det begynner med brukerstyrt forskning og utvikling, kombinert med en lang tradisjon med tekniske fremskritt og dedikerte fagfolk som forstår viktigheten av helseprodukter av høy kvalitet når det gjelder å gjenvinne og opprettholde et selvstendig liv. Følgende brukervurderinger kommer fra reelle medlemmer av Hollister Continence Care-fellesskapet – produktbrukere, pårørende eller klinikere – som er engasjert i livet. Disse menneskelige interessehistoriene demonstrerer vårt hovedprinsipp: Mennesker først.

Denise Miller, Storbritannia

Hesteridning en skotsk sommerettermiddag. Høytidelige åser og fjell danner bakteppet, badet i lilla og rosa, og dekket av de karakteristiske røsslyngplantene. Bakken under de umiskjennelige trommeaktige lydene av hestehover er flat, formet av den nådeløse langsomme voldsomheten fra forflytningen til en gammel isbre. Mild latter. Mor og datter galopperer komfortabelt gjennom frodige grønne enger.

Hvis du møtte Denise, hadde du hatt ingen anelse om smertene hun daglig lider av, forårsaket av ettervirkningene av en periode med dårlig helse, en ulykke, feilbehandling og uflaks. Gjentatte sykehusinnleggelser. Stadige operasjoner. Mer enn 60 medisinske prosedyrer. De blå øynene hennes glitrer med humor. Spaserstokken hennes utgjør en nødvendig rekvisitt som forbedrer hennes mobilitet, men ikke røper noe om en brukket rygg. Hun er en vennlig vertinne som sørger for at gjestene har drinker, snacks og lunsj. Men hun nevner ikke ett ord om sitt eget behov for å spise – hvor viktig maten er, så hun kan ta en cocktail av smertestillende hun trenger for å få bort det verste av kroniske smerter.

Ian lener seg fremover med et skjevt smil: "Hun er utrolig, jeg hadde kastet inn håndkleet for mange år siden." I én eneste setning forteller ektemannen massevis om hennes styrke og om dybden av deres forhold. Måten Ian og Denise beveger seg rundt hverandre på, er som om de nesten ubevisst er klare over den andres hver minste bevegelse og hvert behov.

Nesten hvert år siden deres bryllup for 15 år siden har Ian, Denise og deres datter Jessica feiret bryllupsdagen deres i Paris. "Jeg elsker glansen av regn på brostein og fortauskafeer i de smale gatene rundt Montmartre", sier Denise. Gjentatte sykehusinnleggelser og medisinske prosedyrer avbrøt denne tradisjonen. Familien har ikke stått på trappene til Sacre Coeur på fem år.

Dette året vil være annerledes. Pragmatisme og forsiktighet betyr at billettene ikke er bestilt enda – datoen er fremdeles seks måneder unna. Men i år satser de på en tur til Paris.

Et tilfeldig møte med en gammel, fortrolig venn og sykepleier, Wendy, i deres lokale matbutikk. Medisinske problemer er kanskje ikke et vanlig samtaleemne i avdelingen med hermetiserte varer. Sympati kan være bra, men forståelse er bedre. "Kanskje du kan prøve en annen type kateter?"

"Forskjellen er som natt og dag", sier Denise. Tidligere hadde følte hun seg innesperret i sitt eget hjem, og hadde ikke lyst eller var for syk til å dra ut. Hennes nye produkt har åpnet inngangsdøren, og hennes glede i å gjenoppdage den store verden utendørs er følbar.

Middag på restauranter. Gåturer i det fantastiske landskapet, frodige jorder og skygger av steinete knauser som omgir stedet for slaget ved Bannockburn. Hun ler mens hun observerer datteren og ektemannen på terrengsykkel i ulendt terreng, der de plasker gjennom gjørmete pytter. Camping. Det å tilbringe to til tre netter med å sove under dekke, og nattehimmelens uendelighet prydet med lysene fra en million stjerner.

"Det som har skjedd, har skjedd. Jeg kan ikke endre det", sier Denise. Men hun kan gjøre det meste ut av det hun har. Et eksempel på det er kunst. Under én av hennes innleggelser på sykehus begynte Denise å male igjen. Det er et tidsfordriv som hun tok med seg hjem, hvor hun fortsetter å male. Vakre bilder av landskap og markedsscener i akryl dekorerer veggene i hjemmet hennes og vitner om hvordan Denise nektet å bli et passivt offer.

Å være Miller, å være en del av Denises sammensveisede familie, er å være sammen, aktiv og utendørs. Etter et avbrutt liv har Denise fått denne gnisten tilbake. Hun kan kanskje ikke lenger ri hest med sin datter, men de lever fortsatt et utendørs og aktivt liv sammen som en familie. Familien er alt. Det er lett å se hvorfor de er så stole av sine vakre, grasiøse og smarte datter. Å se henne vri seg i tenåringsflauhet mens hennes foreldre lister opp hennes mange prestasjoner, er et perfekt bilde av kjærlighet, stolthet og sterke familiebånd, hvor alt understrekes av deres milde humor.

Det er imidlertid ikke slik at alt det de gjør nå, gjør de sammen. For Ian begynte det hele 22. oktober 2006, da han falt ned fra et Cessna 206 i bevegelse, i en høyde på 1000 meter (3500 fot). Vel, kanskje ikke helt falt. Det var vel mer at han hoppet. Og han har hoppet siden.

Denise ler. "Han var så høyt opp som en drage og full av adrenalin for hele uken etter dette første hoppet. Jeg elsker å gå til flyplassen og se på ham. Når han er der oppe, kan han være seg selv og ha det gøy bare for moro skyld. Da er han ikke en pappa eller en omsorgsperson. Han kan bare være seg selv. Jeg tror det er viktig."

Deres hengivenhet til hverandre er så påtakelig at det er umulig ikke å spørre om deres første møte. "Så hva gjorde du første du la merke til ved Ian?" Hun ser ned et øyeblikk og deretter opp igjen: "Øynene hans." Det er et eksempel på Denises totale beskjedenhet. Hennes tilsynelatende manglende evne til å være selvsentrert på noen måte. Selv om hun forteller sannheten, for Ians øyne er nydelige, er det ikke det hele bildet, for Denises egne øyne er utrolig vakre. Irisene har den lyseste blåfargen, med et gjennomsiktig utseende. Hver av irisene er omkranset av en mørkere blåfarge, nesten marineblå.

Selv om Denises historie om styrke og seier i møte med motgang er like fengende som den er oppløftende, er det øynene hennes som fanger oppmerksomheten først. De utgjør også en perfekt metafor for selve hennes personlighet – mild, delikat, vakker, men med en ring av stål.